+36 1 463 0430+36 1 463 0430
E-mail
English

Távközlés hálózatok tervezése

Átlátás vizsgálat, átviteltechnikai tervezés.

A tervezéshez a SmartCell 2.0, celluláris rádiós hálózatok és pont-multipont rendszerek bázisállomásainak besugárzási területét számító tervezőprogramot használjuk, amely rendelkezik Magyarország területére domborzati és fedettségi adatbázissal, 50 m-es felbontással. A program alkalmas vételi teljesítmény, dominancia térkép, interferencia térkép és optikai átlátás számítására. A vételi teljesítmény ábrázolása cellánként történik. A programban univerzálisan beállítható mind az antenna, mind a modell adatbázis. A helyszíni bejárás alkalmával megállapítható a leendő szektorsugárzók ill. a konténer helye, valamint a mikrohullámú összeköttetés ellenállomása.

Átlátás vizsgálat, átviteltechnikai tervezés

Pathloss 4.0 tervezőprogram adatbázisába a mikrohullámú összeköttetés számításához szükséges valamennyi tervezési paraméter beírható. (Adott frekvenciájú mikrohullámú berendezés alapparaméterei, a hozzájuk illeszkedő antennák adatai, sugárzási paraméterei, az adott összeköttetés digitális terep-modellje, a beépítettséggel egyetemben, az egész országra megadható.) Ezen adatok alapján az adott pont-pont összeköttetés megtervezhető az interferenciák számításával együtt. Ezek alapján a hatóságok által megkövetelt formában beadható az előzetes frekvencia engedélyezési kérelem, mely alapján a hatóság elbírálja a benyújtott kérelmet.

A magyarországi vetületi rendszerek között, több mint tíz féle (WGS-84, EOV, VTM, VST, IVGG, Gauss-Krüger, stb.) átszámítási módszert használunk. Az országról 50 x 50 m-es felbontású digitális térképszelvényeket használunk. Terepen a pontos koordináták meghatározását GPS vevővel oldjuk meg átlagolással 5 perc alatt 10 m-nél kisebb helymeghatározási pontosság érhető el. Mért koordináták átszámítását (északi szélesség, keleti hosszúság) EOV vagy Gauss-Krüger koordinátákba vetület programmal oldjuk meg.

A tervezett összeköttetések háztetőiről vagy tornyairól digitális körpanorámás felvételeket készítünk, mely a jövő fejlesztéseit is hasznosan szolgálják.

A megtervezett mikrohullámú összeköttetések rendszertechnikai rajzait is elkészítjük.

Széchenyi terv