+36 1 463 0430+36 1 463 0430
E-mail
English

Szaktudásuk története

 

Cégünk megalakulása óta szolgálja a Magyarországi távközlési szolgáltatók igényeit.

_______________________________________________________

Kezdetben a 900MHz -es sávú 2G indoor bázisállomások és antennarendszerek telepítéseit végeztük a megrendelők tervei alapján.

A 90-es évek végén megjelent az 1800 MHz-es DCS technológia és a bázisállomások berendezéseiből a szolgáltatók kültéri "outdoor" eszközöket kezdtek preferálni, mert a megemelkedett energiaárak miatt egyre drágább lett a konténerek hűtése.

A 2000-es években elterjedt a 3G szolgáltatás, mely új lendületet adott a fejlesztéseknek, és ezzel cégünknek.

A 2010-es években indult LTE (4G) korszakváltása az egész távközlési ipart megváltoztatta. A bázisállomásokon eddig egymás mellett üzemelő technológiák (GSM, DCS, UMTS, LTE) közös vezérlést kaptak, és sokszor közös adó sugározta ki őket. Az addig talajszinten lévő adóegységek (RRU) amelyek addig 20-70m koaxkábellel kapcsolódtak az antennákhoz.

A közös vezérlés mellől az adóegységek felkerültek az antennák mellé, ezért azóta tornyonként 12-24 optikai kábelt és DC tápellátást is telepítünk.

Ekkorra a szolgáltatók kölségcsökkentései elérték a saját beruházói és fejlesztői kapacitásaikat is, így vállaltunk egyre több megbízást kapott a rendszerek tervezésre, teljes körű mérésére és a beüzemelésre is.

A zöldmezős beruházásoknál a teljes körű kivitelezés során a betáp tervek készítésével, szolgáltatói egyeztetéssel, és kiépítéssel is foglalkozunk.

A bázisállomások energia ellátása mellett mikrohullámú, vagy optikai átvitelének tervezésével és kiépítésével is foglalkozunk: Átlátás-vizsgálatok alapján tervezzük és építjük ki a mikrohullámú kapcsolatokat a megbízóink részére. Az átviteli szakaszok minőségét szakembereink jegyzőkönyvben dokumentálják.

_______________________________________________________

Az eddig említett bázisállomásokkal kapcsolatos munkák mellett specialistái lettünk a nagy beltéri antennarendszerek tervezésének, kiépítésének.

Hotelek, irodaépületek, garázsok, gyárak épületeibe telepítünk antennákat, osztóegységeket és kábeleket, melyekkel lehetővé válik a mobiltelefonok használata az addig elláttatlan részeken.

Ezen rendszerek kulcsrakész kivitelezését vállaljuk a tervezéstől a beüzemelésig.

_______________________________________________________

 

Az országban egyedülálló módon 20 éves gyakorlattal rendelkezünk a Repeateres rendszerek telepítésében és beüzemelésében.

A Magyar Telekom,  a Telenor és a PRO-M ZRT részére is telepítünk, mérünk repeateres rendszereket.

_______________________________________________________

Műszerparkunk és szakembereink segítségével hibajavítást, interferencia elhárítást, és passzív-intermodulációval  kapcsolatos méréseket végzünk a távközlési szolgáltatók részére.

 

 

 

Tiszteljen meg bennünket bizalmával, várjuk az Ön megrendelését is!

 

 

Széchenyi terv